flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пограбувавши малолітнього, винний має у підсумку 1700 грн. штрафу та інші правові наслідки кримінальної відповідальності

19 червня 2020, 10:01

Придніпровським районним судом м. Черкаси підтверджено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 186  КК України (Відкрите викрадення чужого майна - грабіж) та призначено покарання у виді 1700 грн. штрафу та стягненням процесуальних витрат в сумі – 628,04 грн.

Так, судом встановлено, що обвинувачений під час конфлікту з малолітнім потерпілим помітив, що у останнього з кишені випав  мобільний телефон марки «NOKIA XI-01» вартістю 250 грн.

За раптово виниклим умислом, спрямованим на власне збагачення та усвідомлюючи, що за його діями споглядає потерпілий – відкрито заволодів мобільним телефоном. На вимогу потерпілого повернути майно – відповів відмовою.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений, вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення повністю визнав, всі фактичні обставини справи також підтвердив.

Наявними були і обставини, що обтяжують покарання, а саме: вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння та відносно малолітньої особи.

На даний час судове рішення не набрало законної сили.

З повним текстом судового рішення  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень здійснивши пошук за номером 711/2273/20.

 

За повідомленням пресслужби суду