flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення законодавства про працю, виявленого в результаті інспектування, посадову особу притягнуто до відповідальності

22 червня 2020, 11:31

Уповноваженою особою територіального органу Державної служби України з питань праці при проведенні інспекційного відвідування виявлено, що при звільненні працівнику було  компенсовано кошти лише за 15 календарних днів невикористаної відпустки, що призвело до виплати розрахункових коштів працівнику не в повному розмірі.

В ході інспектування, при вибірковому аналізі табелів обліку робочого часу, розрахункових відомостей нарахування заробітної плати працівникам юридичної особи виявлено, що за час роботи звільненого працівника роботодавцем відносно нього порушувалися вимоги КЗпП України та Закону України «Про відпустки», зокрема ст. 74, ст.76 та ст.79 КЗпП України та ст. 2, ст.4, ст.5, ст.6 та ст.10 Закону України «Про відпустки» щодо використання щорічних відпусток повної тривалості до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

Зокрема, в ході інспекційного відвідування, виявлено відсутність документів, які б підтверджували факт надання працівнику щорічних відпусток повної тривалості у 2000, 2010, 2011, 2014 роках. Мають місце випадки невикористання відпусток повної тривалості за відпрацьовані роки.

Зібраними по справі доказами підтверджено вину роботодавця у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 КУпАП (Порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці) та накладено штраф у сумі 510 (п’ятсот десять) гривень, зі стягненням судового збору на користь держави в сумі 420,40 грн.

 

Судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше із текстом судового рішення у справі № 711/2550/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням пресслужби суду