flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винуватця смертельної ДТП позбавлено волі на 4 роки із забороною керування транспортними засобами на 1 рік та звільнено від відбування покарання строком на 2 роки

22 червня 2020, 16:18

Придніпровський районний суд м. Черкаси підтвердив винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 286  КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого), призначивши покарання у виді 4-х років позбавлення волі із забороною керування транспортними засобами на 1 рік, зі звільненням від відбування покарання та встановленням іспитового строку на 2 роки.

Так, судом встановлено, що обвинувачений, рухаючись у темну пору доби, рухаючись зі швидкістю близько 100 км/год., що на 50 км/год. перевищувала дозволену швидкість у межах населеного пункту, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу на якому перебував потерпілий, не зменшив швидкість та не зупинився, вчинивши наїзд на нього.

Внаслідок ДТП пішохід отримав сполучену травму тіла з чисельними переломами кісток скелету та ушкодженнями внутрішніх органів, що належить до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя, внаслідок якої помер на місці.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений, вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення визнав у повному обсязі і всі фактичні обставини справи також.

Варто зазначити, що призначене судом покарання відповідає принципу пропорційності обмеження прав та легітимної мети покарання, який передбачений Європейською конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод та відповідає його особі правопорушника. Крім того, судом враховано обставини вчинення кримінального правопорушення, позицію потерпілої сторони та відношення самого правопорушника до вчиненого.

На даний час судове рішення не набрало законної сили.

З повним текстом судового рішення  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень здійснивши пошук за номером 711/2468/20 .

 

За повідомленням пресслужби суду