flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 700 грн. штрафу має сплатити лікар-нарколог через отримання ним неправомірної вигоди за надання завідомо неправдивого висновку

02 липня 2020, 08:43

Придніпровським районним судом м. Черкаси затверджено  угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 368  КК України (Прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища) та призначено покарання у виді 18 700 грн. штрафу з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік, а також стягненням процесуальних витрат в сумі – 1634,5 грн.

Так, судом встановлено, що обвинувачений, працюючи лікарем-наркологом, отримав раніше обумовлену неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 2000.00 грн. за надання завідомо неправдивого медичного висновку про відсутність у оглядуваної особи  ознак алкогольного сп’яніння.

Суд, шляхом опитування сторін кримінального провадження, переконався у добровільності укладеної угоди про визнання винуватості та дотриманні процедури її оформлення. 

На даний час судове рішення не набрало законної сили.

З повним текстом судового рішення  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень здійснивши пошук за номером 711/3937/20 . 

 

За повідомленням пресслужби суду